luni, 30 martie 2020

O pasiune cu reflexii

 
 Pasiunea Mariei pentru pietre a început încă din copilărie. Maria își aminteste de floarea de mină, o piatră imensă pe care o avea bunicul în casa mare, într-un colț. De fiecare data când mergea la ei în vizită găsea motiv să se strecoare până în camera din partea de est a casei, acolo unde stăteau lucrurile cele mai de preț ale bunicilor. Se oprea fascinată în fața pietrei. O privea și o studia îndelung pe toate părțile captivată de culorile și reflexiile ei.
   Mai târziu, când a intrat întâmplător într-un magazin, a rămas înmărmurită la vederea diversității de pietre cu reflexii care mai de care și atât de frumos colorate încât nu știa la care să se uite mai întâi . Cele de culoare violet au atras-o în mod special asa că a luat una în mână pentru a o analiza mai de aproape. A simțit brusc că cuprins-o o energie aparte, un val de căldură pe care nu îl mai simțise până atunci. 

  Vânzătorul care, după cum a aflat mai târziu, era și proprietarul magazinului a sesizat efectul pietrei asupra stării ei de spirit și i-a vorbit puțin despre ele. 
  În timp ce ea studia piatra violet din mâna ei, el îi spunea ca pietrele nu sunt doar elemente pentru bijuterii, ci că au și un rol semnificativ asupra stării celui care le poartă. Totul este să le cunoști și să știi cum te pot ajuta. Unele te înveselesc, altele îți dau curaj sau alungă oboseala. 
  Piatra de care mâna Mariei părea că se lipise, era un ametist, iar după reacția Mariei la această piatră, proprietarul a presupus că fata este săgetător. 
Maria l-a privit surprinsă și cu neîncredere, dar el i-a explicat că unele pietre sunt specifice anumitor zodii și că efectele terapeutice sunt mai puternice  asupra omului dacă sunt în legătură cu zodia. 
De exemplu, ametistul din mâna Mariei ar trebui să îi aducă noroc daca ea este Săgetător. 
   Când a ieșit din magazin, Maria purta la mână o brățară de 
o brățară din ametist fațetat. Chiar și acum, după atâția ani o consideră brățara ei norocoasă și o poartă cu orice ocazie. 
De atunci Maria a studiat și a citit foarte mult despre pietre și efectele lor. A vizitat de multe ori Muzeul de Geologie. 
Cu timpul a strâns o mulțime de alte pietre pe care le păstra așezate frumos și într-o anumită ordine în casa ei, fiecare cu rolul și locul ei special. În dormitor, pe etajera de lângă pat și pe noptieră avea cristale care o ajutau să doarmă liniștită. 
În living avea un set de cristale terapeutice care o ajutau să fie pozitivă și fericită. Avea și o mulțime de bijuterii elegante inele, pandative, coliere, toate având în componenta diverse cristale și pietre. 
Predominau bineînțeles pietrele și bijuteriile corespunzătoare zodiei săgetătorului: ametist, acvamarin bleu deschis, lapis iazuli de un albastru intens, sodalit, cuart fumuriu și topaz.
 Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu