vineri, 10 aprilie 2020

Sprijin pentru varstnici

Ceea ce trăim în prezent pare a fi scenariul unui film. 
Totul s-a întâmplat atât de repede încât abia reușim să ne dăm seama ce simțim. 
De unde a apărut virusul acesta? Cum de s-a răspândit atât de repede? Cât va dura pandemia? Ce consecințe vă avea? Cât de gravă vă fi criza economică provocata de acest virus?
Sunt sute de întrebări la care se caută răspunsul pe toată Planeta.



Cei mai afectați de noul virus se pare că sunt persoanele în vârstă. Bătrânii erau categoria de vârstă cu cele mai multe greutăți și până la această pandemie. Pensiile mici, medicamentele puține și scumpe, alimentele scumpe și de slabă calitate, sistemul sanitar învechit și cu multe lipsuri sunt doar câteva din problemele pensionarilor.

Virusul le-a făcut viața și mai grea, în timp ce celelalte probleme se accentuează și ele tot mai mult cu fiecare zi. 



Voluntari, ong-uri și diverse fundații și companii romanești  au reacționat deja și s-au implicat în diverse acțiuni umanitare cu menite să ajute la lupta împotriva acestui virus. Se fac măști, viziere, costume de protecție, se livrează bunuri necesare celor care nu se pot deplasa sau sunt în izolare. Psihologi acreditati răspund la Telefonul Vârstnicului și vorbesc cu răbdare cu ei.   Îi ajută să treacă mai ușor peste această perioadă. Dar, pentru că la fel de important este să li se asigure alimentele necesare și medicamentele pe care le iau zilnic, alți voluntari ai fundației preiau la telefon lista cu cele necesare pentru fiecare bătrân care sună, iar alții fug să le achiziționeze. Ei nu cer mult de obicei, au nevoie de minimul pentru existență.


Autonom, cea mai extinsa rețea de mobilitate din România, prezentă în toată țara, mai exact în 33 de orașe, a decis să se implice  în lupta împotrivă acestui virus.
Autonom a pus la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) mașini din flota proprie în toată țara pentru toate aceste ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor, în lupta împotriva Coronavirusului. În funcție de nevoia voluntarilor, Autonom poate oferi din parcul lor auto atât mașini pentru transport de persoane ( autoturisme, SUV-uri) cât și pentru transport de marfă ( van-uri și pick-up-uri) 
Compania asigură orice ONG sau fundație că se iau toate măsurile necesare pentru igienizarea și dezinfectarea mașinilor, dar și a cheilor, a documentelor auto.



Dacă sunteți printre voluntarii care aleargă în fiecare zi să ajute un om în vârstă să reziste acestei perioade și ați avea nevoie de o mașină pentru a putea face față, puteți să contactați compania Autonom la adresa de e-mail help@autonom.ro sau la numărul de telefon +40 747 277 610. 

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu