miercuri, 8 aprilie 2020

Trecem cu farmec si peste asta.


“E doar la ei acolo, n-are cum să ajungă la noi”, ne spuneam fiecare în decembrie. 

Am văzut foarte repede că nu a fost deloc așa. 
Virusul s-a răspândit asemenea unui tsunami, a înaintat crescând permanent nivelul până a cuprins toată planeta. Unele țări au luat situația în serios și l-au așteptat mai pregătite, altele, care au stat mai relaxate, nu prea s-au pregătit. 

Și iata-ne în plină pandemie mondială și nimeni nu știe cu siguranță când se va încheia. 
Trăim o perioadă unica în istorie și care va avea urmări în viața de zi cu zi încă multă vreme. 
Nu știm exact cauzele, sursa virusului, dar trăim efectele lui și putem estima cu aproximație urmările lui. Economia este dată peste cap în toată lumea. Afectate imediat sunt domeniile care presupun aglomerații cum ar fi industria horeca, turismul și toate activitățile legate de divertisment. 
Rezultatul imediat: un milion de contracte de muncă suspendate în România. Lipsa cererii a făcut ca prețul petrolului să scadă foarte mult fară însă să scadă la fel de mult prețul carburantului la benzinarii. 
Cum ar spune Cristache, un amic:” Ai văzut, Marcele? Pentru că petrolul a scăzut la jumătate în lume, benzinariile din Romania au promis să nu mai scumpească carburantul la pompa” 

Lipsa unor produse de strictă necesitate, măști chirurgicale, mănuși de unica folosință, costume de protecție, spirt medicinal, gel dezinfenctant sau dezinfenctanti pentru suprafețe a scos în evidență importanța existenței producătorilor romani. În lipsa unor producători locali aprovizionarea din alte tari cu aceste bunuri, atât de importante acum, se face greoi și scump. Sau deloc. 
Și asta în timp ce România are potențialul de a hrăni toată Europa. 
Dacă am fi știut să folosim la maxim potențialul României și să consumăm și să folosim produse din țară, poate că românii nu ar fi trebuit acum să își facă stocuri de făină, paste, fasole și conserve. Ar fi știut că le pot găsi oricând la noi. 
Toate aceste lipsuri au făcut ca mulți antreprenori romani să se adapteze rapid la nevoile actuale. Au început să producă măști sau costume de protectie. 
Firme din domeniul auto au pus mașini la dispoziția ong-urilor care au nevoie de ele.Au aparut voluntari care se implică în comunitate și s-au oferit să livreze acasă bunuri necesare pentru bătrâni și pentru cei care nu se pot deplasa la magazine.


Printre toate aceste inițiative romanești lăudabile una a ieșit în evidenșă datorită prestigiului companiei. 
Farmec, cel mai mare producător roman de cosmetice, cu capital 100% romanesc, a reacționat imediat ce s-a evidențiat criza de substanțe dezinfectante. 
A pus în producție două produse noi igienizante pentru uz personal, pe bază de alcool 70%. Loțiunea igienizantă pentru mâini și Gelul de igienizare pentru mâini acționează rapid, fiind o măsură practică şi eficientă pentru apărarea sănătății. 
Pe lângă aceste două produse în curs de apariție in magazine, Farmec are deja în portofoliu alte doua produse atât de necesare în aceasta perioadă și care se pot găși în toate magazinele din tara : Săpun Lichid Spumă Antibacterian Gerovital Pure și Nufăr Dezinfectant Universal

Deși suntem în plină pandemie, în spatele unor companii ca Farmec, stau niște oameni care continuă să fie aproape de nevoile celor din jur.  
Cu sigurantă și alte companii, din alte domenii vor reacționa rapid și vor ajuta țara să se însănătoșească. 
Ceea ce ne ajută să fim optimiști si să sperăm ca „va fi bine„  pentru că încă mai există bunătate și grijă pentru cel de lângă noi. 
Pentru că țara noastră este și frumoasă prin oameni și faptele lor. 
Aș vrea să cred că în urma pandemiei vom trage multe învățăminte și vom rămâne cu obiceiuri sănătoase. 
Aș îndrăzni să sper că, noi, românii vom rămâne cu reflexul de a ne spăla mai des pe mâini și că vom fi mai atenți atenți cu igiena noastră și curățenia din jurul nostru. 
Și cred cu tărie că această perioadă ne va învăța pe tot mai mulți să valorificăm ce e al nostru, să transformăm resursele de care dispunem pentru a ne ajuta pe noi înșine, dar și pentru a face bine celor din jurul nostru. 
Acest articol a fost scris pentru SpringSuperblog2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu