vineri, 1 aprilie 2022

Un proiect antistres - o piscină în grădină

Cu o piscina buna nu simti nicio pandemie

Florin isi curata prelata care acoperise piscina toata iarna. Inainte de a o rula, pentru a incepe sa pregateasca piscina pentru noul sezon, dorea sa o spele bine de tot praful si mizeria adunata in timpul iernii.

Cornel, amicul lui, il privea ingandurat in timp ce isi bea cafeaua.


Florin apucase sa-si faca piscina inainte de pandemia de covid. A avut noroc sa aleaga un constructor de piscine cu experienta in domeniu. Brandul « Elcora Piscine », era deja foarte cunoscut in acest domeniu. Ultimele doua veri le-a petrecut acasa, relaxandu-se pe marginea piscinei. 
Cu banii economisiti de la vacantele anulate, si-a amenajat si spatiul din jurul piscinei, asa cum isi dorea de mult dar nu ii  prea permisese bugetul.

Si-a comandat si montat, in jurul piscinei, o pardoseala frumoasa din lemn special. Si-a amenajat gazonul, amplasat pe spatiul dintre pardoseala si gardul proprietati: In final arata ca dintr-o gradina englezeasca. Si-a construit o pergola impresionanta, sub care, in caldura torida a verii, era o placere sa stai la bere cu prietenii. Si-a cumparat mobilier de gradina de cea mai buna calitate: canapea, scaune, sezlonguri confortabile si chiar un hamac. Predomina lemnul si metalul.

Sindromul piscinei se ia de la unul la altul

    - Florine, gata, m-am hotarat. Vreau sa-mi fac si eu o piscina. Ia zi, poti sa-mi dai niste sfaturi ?

   - Nu te-ai gandit rau, ii raspunse Florin. Oricum, ai terenul acela nefolosit. Si are si o pozitie foarte buna pentru o piscina. In plus iti mai creste valoarea proprietatii si o face mai usor de vandut. In caz ca o sa vrei sa o vinzi, desigur. Acum, dupa pandemia asta, se cauta proprietati de genul acesta.

    - Eu vreau ceva ceva mediu ca si costuri, dar si calitate buna.

Etapele pentru constructia piscinei

   - Pai asta ar trebui sa stabilesti in primul rand. Cati bani vrei sa aloci pentru acest proiect. Apoi iti alegi o firma specializata in constructia piscinelor. Te sfatuiesc sa nu cauti pe site-urile de anunturi. Acolo ai sansa destul de mare sa gasesti niste dorei, specialisti in orice. Dupa alegerea firmei, aceasta te va consilia in urmatoarele etape. Apoi sa stabilesti locul amplasarii ei. Trebuie sa decizi ce fel de piscina vrei pentru ca exista si piscine metalice, si piscine din beton, piscine termoizolate, piscine Isoblok, piscine din otel.

     - Eu vreau una ingropata dar din fibra de sticla.

    - Ok, din aia sa fie. Dupa ce vei hotari bugetul, amplasarea, tipul de piscina si vei alege firma care o va construi, urmeaza sa semnezi contracutul de executie. O piscina nu e o cadita in care se balacesc copiii asa ca ai nevoie de un proiect tehnic, pe care il va executa o firma specializata si de o autorizatie de constructie, pe care o obtii de la primarie. 
Oricum, nu e complicat de obtinut, te va consilia firma de constructii in fiecare etapa.

   - Cu primaria ma descurc eu. Le arat ca stiu tabla impartirii si imediat lucrurile incep sa se miste mai repede.

    - Dupa ce ai toate hartiile legale, se poate incepe lucrarea. 

Se traseaza conturul, se executa excavatia si apoi urmeaza alte cateva etape importante; ruperea capilaritatii, drenajul, armarea radierului si abia apoi turnarea radierului piscinei. In cazul tau, daca vrei din fibra de sticla, cred ca se foloseste mai putin beton. 
Mai este nevoie si de constructia caminului tehnic impreuna cu toate cablurile de alimentare si conductele pentru apa. 
Se realizeaza toata tubulatura din spatele peretilor piscinei si se duc toate conductele si furtunurile la caminul tehnic. 
Se realizeaza testele de presiune si functionare. Daca totul e ok, se umplu spatiile din spatele peretilor. 
Urmeaza instalarea echipamentelor in caminul ethnic: pompa piscinei, filtrul, tabloul electric si alte echipamente. 
In final se amenajeaza echipamentele si accesoriile exterioare: scara din inox, poate un topogan, dusuri exterioare. 
Se fac probele de functionare si punere in functiune a piscinei si se face primul tratament al apei. Cineva de la firma o sa iti explice cum se intretine totul. Nu uita ca fiecare etapa are secrete si detalii foarte importante de aceea iti recomand sa apelezi la Elcora Piscine.

    - Da ! Trebuie sa incep si eu. Gata! Cum ai zis ca ii gasesc pe astia care ti-au construit-o tie ?

    - Gasesti toate detaliile pe care vrei sa le stii pe ElcoraPiscine.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu