miercuri, 30 martie 2022

Un termometru de incredere

Amintiri febrile din copilarie

Toti avem amintiri din copilaria noastra cu mama care sare ca arsa cand ne vede punand mana pe clasicul termometru cu mercur

- Ai grija sa nu-l spargi, nu te mai juca cu termometrul!

Sau amintiri cu momentele neplacute, atunci cand eram bolnavi iar mama inainte de a ne verifica temperatura agita termometrul acela vechi in aer. 

Momentele cu : 

- Gata? 
- Nu, mai tine-l putin. 
- Gata? 
- Nu, inca putin. 
- Cat mai trebuie sa-l tin? 
- Inca putin. 


Nu era usor pentru un copil sa tina 10 minute un termometru la subrat. Imi amintesc franturi din filmele SF in care vedeam atunci cum erau evaluati medical oamenii. Ceea ce atunci mi se parea fantastic acum este deja realitate.

Un termometru bun

Doar cine nu are copii nu stie cat de important este sa ai in casa, la indemana, un termometru performant, sigur si usor de folosit.

Temperatura este un indicator rapid al starii de sanatate. Masurarea temperaturii corporale este importanta pentru raspunsul terapeutic la medicamentele sau procedurile medicale administrate.

Din fericire, de-a lungul timpului, tehnologia a avansat si in domeniul termometrelor, aducand numeroase alternative la clasicul termometru analog cu mercur. 

Acum exista termometre din sticla digitale sau termometre electronice, termometre cu infrarosu, termometre ureche. Evident, ca in toate domeniile, si in piata termometrelor exista branduri in care poti avea incredere si termometre in care nu poti avea incredere, cu abateri foarte mari. 

Imi amintesc si acum cand, in plina pandemie de covid, cand era obligatorie verificarea temperaturii tuturor la intrarea in mall, paznicul a masurat temperatura unui client si i-a spus ca are 32. Clientul i-a replicat ca, in cazul in care termometrul este precis, nu mai conteaza daca are covid sau nu pentru ca este deja mort. Desigur, valoarea inregistrata de acel termometru nu avea nici o legatura cu realitatea.

Alegerea perfecta

In urma experientelor mele legate de necesitatea unui termometru precis si usor de folosit, am ajuns la concluzia ca este un foarte bun cadou pentru mamici si tatici, actuali sau viitori. Stiu cat de important este sa am mereu la indemana un termometru bun, chiar si in calatorii si vacante.

In urma testarii mai multor feluri de termometre, am ales intr-un final si am ramas la termometrul clinic, Geratherm clinic, un termometru digital, foarte precis, foarte rapid; cu un timp de masurare cuprins intre 30 de secunde si 3 minute. Mai folosesc si Gerathermnon contact, un termometru infrarosu care nu ar trebui sa lipseasca din casa niciunei familii cu copii. Termometrul Geratherm afiseaza temperatura in 3 secunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu