luni, 25 martie 2024

Împreună cu Vindem-ieftin.ro reușim să ‘‘reConstruim acasă„ și să clădim viitorul

Oriunde te duce viața, dorul de casă te va chema mereu înapoi.

Cristian lucrează în Germania. E electrician. A plecat din țară de bunăvoie. Nu pentru că nu găsea de muncă, ci pentru că nu era mulțumit de cât reușea să pună deoparte lunar din salariu. Avea proiecte pe care nu le putea realiza cu venitul din țară. Știa de la colegii plecați, cât se câștigă afară și după ce și-a făcut socotelile, nu a mai stat pe gânduri. A plecat convins că se vă întoarce după ce va pune deoparte suficienți bani. Visul lui era să aibă casa lui la țară, să-și deschidă o firmă care să-i asigure un venit din care să poată trai decent în țară.

Timpul a trecut repede. Făcea zece ani de când plecase. Câștiga foarte bine. Dar nu reușise niciodată să se acomodeze sau să se simtă aici la locul lui. Avea senzația că e într-o delegație de serviciu și că așteaptă la un moment dat să termine și să se întoarcă Acasă.
Știa că Europa era plină de români aflați în aceeași situație. România e în topul țărilor cu cea mai mare migrație cauzată nu de conflicte militare, ci de situația economică a statului.

Venea în țară de două ori pe an: de Crăciun și de Paște. Se alinia, alături de alte mii de români, la cozile kilometrice din fiecare an, de la intrarea în țară. Mergea, de fiecare dată, cu o deosebită plăcere, la modesta biserică de la el din sat unde participa cu bucurie alături de oamenii de acolo, la slujbe. Acolo se simțea el cel mai aproape de Dumnezeu.
Vizitase și în Germania impresionantele catedrale cu arhitectura lor în stil gotic, dar le se simțea reci și străine.
A rămas credincios valorilor cu care crescuse: Dumnezeu, Familie și Țară. Deși acolo era înconjurat de noile valori și politici ale Europei, de noțiuni precum: identitatea de gen, BLM, Antifa, amprenta de carbon, încălzirea globala, era tolerant din fire și daca nu îl afectau direct, oamenii erau liberi să facă sau să gândească ce vor.
Își amintea de Glossa lui Eminescu, pe care o știa pe de rost: „Tu rămâi la toate rece, De te-ndeamnă, de te cheamă; Ce e val, că valul trece...”


Vrem ca în Europa, dar ne descurcăm ca în Orient


Cristian și-ar permite sa plătească chirie pentru o locuință la întoarcerea în țară, dar pentru el este foarte important sentimentul proprietății. Vrea să aibă locul lui, casa lui. Nu concepe să stea toată viață într-o casa care nu este a lui. Pe nemți nu îi deranjează acest aspect, dar ei sunt diferiți.

A planificat multă vreme construirea casei mult visate pe terenul lui, moștenit de la bunici.
Ajutat de un arhitect român pe care l-a contactat după ce i-a admirat realizările, a pus la punct toate detaliile proiectului. Trăind în Germania, preluase și din numeroasele calități ale acestora: disciplina, perseverența, atenția la detalii, eficiența. La ei nu există ”lasă că merge și așa”, așa că nici la Cristian nu exista.

După terminarea proiectului de casă urma perioada care îi făcea cel mai puțin plăcere și anume obținerea autorizațiilor de construcție, semnarea contractelor cu furnizorii de utilități și tot ce tine de relația cu administrația statului.

A fost momentul în care s-a remarcat cel mai mult diferența dintre România și Germania. Se vedea foarte clar că noi eram mai apropiați de Orient unde totul se mișcă doar cu „atenții” spre deosebire de Germania unde totul era mult mai rapid și mai simplu.


Acasă este acolo unde te simți mereu la locul tău. 

Cristian încerca să se obișnuiască cu stilul birocratic de acasă, să dea dovadă de multă răbdare și ingeniozitate în lupta cu hățișul statului (mai ales de la distanță). Dar tot ajunsese gata să cedeze și să renunțe la vis. Dar, pentru că „ prietenul la nevoie se cunoaște„, i-a sărit în ajutor Marian.
El își construise deja o casă și trecuse prin toată această luptă cu birocrația. Avea experiență.
Deși Marian, prietenul lui cel mai bun din țară, se oferise să-l ajute în toate la proiectul său, Cristian ar fi dorit cumva să reușească să se implice mai mult, chiar de la distanță.
Așa că, în timp ce Marian îl reprezenta în obținerea autorizației de construcție, Cristian căuta furnizorii de materiale de construcții necesare și echipe de constructori specializați pe diferite etape în construcția casei. Era interesat în special de furnizorii de materiale de construcții produse în România.



Într-o zi a găsit ingenioasa și binevenita soluție a celor de la vindem-ieftin.ro. Depozitul virtual și campania ‘‘reConstruim acasă’i se potriveau că o mănușă. Era tot ce și-ar dori cineva aflat departe de țară care dorește să-și construiască o casă în orașul natal.

În sfârșit cineva vine în întâmpinarea oamenilor din diaspora care doresc să se întoarcă acasă să își construiască un cămin. Și ce e mai important, pot face acest lucru prin intermediul unor soluții românești. Datorită celor de la Vindem.ieftin.ro, Cristian a putut să aleagă, de la distanță cele mai potrivite materiale de construcție: fier beton, BCA, vopsele, țiglă, materiale pentru termoizolație și multe altele.

Anul acesta compania Vindem-ieftin.ro face 10 ani de când a hotărât să le fie alături tuturor celor care vor să construiască sau reConstruiască un viitor. Reinventându-se zilnic, au fost mereu alături de oameni și au reușit să ofere oricui: 

  • Un drum mult mai scurt al produselor – direct din fabrică la client
  • Evitarea costurilor de depozitare
  • Prețuri mult mai avantajoase datorită costurilor mai mici
  • Fără comisioane
  • Consultant individual pentru fiecare client
  • Diversitate de produse pentru toate gusturile și buzunarele începând cu fundația până la cheia de la ușă sau fereastra de la acoperiș
Fără să alerge dintr-un magazin în altul, fără stresul că îi scapă ceva, Cristian a putut analiza produsele, prețurile și a putut intra în contact cu un Depozit Virtual (Compania deține o rețea națională de Depozite Virtuale, astfel că fiecare client are posibilitatea să aleagă în funcție de apropiere, necesități și interese)

Tot de ce a avut nevoie Cristian pentru a construi un Acasă a fost la un click distanță.

L-a implicat pe Marian doar la recepția materialelor furnizate și la semnarea documentelor în numele lui. 


A avut ceva dificultăți în a găsi constructori dar asta nu l-a surprins. Cei mai mulți și cei mai buni erau că și el, răspândiți prin toată lumea.


În final și-a văzut visul cu ochii și de atunci, Acasă a devenit locul din satul unde putea merge în fiecare duminica la slujba bisericească și unde în fiecare clipă se simțea la Locul lui.


Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu