vineri, 8 martie 2024

Parchet pentru „Acasa”

     Marian era un tip perfectionist. Tinea foarte mult la imaginea lui. Hainele lui erau mereu la moda, masina lui stralucea mereu de curatenie . Masina lui era electrica „pentru ca ...aer curat in oras, incalzirea globala, stratul de ozon, amprenta de carbon” cum   justifica el achizitia acestui tip de masina cunoscutilor. Cumpara doar alimente selectate cu atentie, de cele mai multe ori din raioanele eco si putea sa-ti vorbeasca ore intregi despre importanta alimentatiei, cu detalii despre fiecare produs.

Isi terminase de construit casa pe care si-o dorea de mult si ajunsese la etapa pardoselilor.

Cum el nu lasa nimic la voia intamplarii s-a apucat sa studieze piata pardoselilor. A cautat pe internet informatii despre parchet, a comparat preturile, a vizitat o multime de magazine pentru a vedea cu ochii lui parchetul, a vorbit cu personalul acestor magazine. In final, stia ce isi doreste, de la ce gen de magazin va cumpara si cat il va costa.

Cosmin, prietenul lui, era aproape opusul lui. Nu prea il interesa imaginea lui. Masina lui, un diesel de 15, functiona bine dar era spalat destul de rar si doar Marian stia cum obtinea periodic ITP-ul, avand in vedere norul de fum pe care il lasa in urma cand accelera mai puternic. Manca fara probleme de la fast food, dulciuri sau bauturi racoritoare.

        Maestre, daca vrei parchet, du-te la Deceman, l-a indemnat Cosmin pe prietenul sau. N-are rost sa pierzi timpul. Au acolo oameni care te consiliaza, in caz ca nu stii ce vrei. Eu mi-am luat din ala, stil autocolant, carese lipeste de podea. E ieftin si se monteaza rapid.

        Pai ala e din plastic. Eu, in locuinta mea, as vrea sa pasesc pe un parchet din lemn adevarat nu pe o musama chinezeasca lipita de podea. Am fost si in magazine mari, dar acolo, este posibil ca responsabilul de la parchet, sa iti recomande exact ce are el nevoie sa vanda, pentru ca are in spate stoc mare si poate pentru ca la batut la cap sefu' sa scape urgent de parchetu' ala. Pai nu-i cunosc eu! Am cercetat piata asta si am ajuns la concluzia ca la magazinele specializate ai cele mai mari sanse sa fii multumit.  Acolo ei asta fac toata ziua. Se ocupa doar de pardoseli. Unele vand doar parchet de calitate. De exemplu Alma Parchet. Acolo gasesti parchet de lux, cu pana la 22 de straturi de finisaj, parchet din lemn masiv din esente autohtone sau exotice, de exemplu din bambus, parchet curb, parchet stratificat, special pentru incalzirea in pardoseala, de la producatori care le-au castigat increderea in timp. Au personal cu experienta.In special la montarea parchetului din lemn masiv, e nevoie de oameni care au vechime in meserie.







Dialoguri asemanatoare a avut si cu alti prieteni. Unele l-au ajutat, altele nu.

In final a ales un parchet din lemn masiv de stejar. A optat pentru acelasi parchet in toate camerele.  Echipa de la montaj a facut o treaba excelenta iar rezultatul spectaculos i-a confirmat ca facuse alegerile corecte.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu