joi, 4 aprilie 2019

"Ceasul" cu aroma de cafea

  "Cafeaua trebuie să fie neagră ca diavolul, fierbinte ca iadul, pură ca un înger și dulce ca dragostea." (Charles Maurice de Talleyrand-Périgord)

Magnet.ro
   Otilia se ridica din pat inainte sa sune telefonul asezat pe noptiera de langa pat. Ceasul biologic functiona foarte bine in cazul ei. In drum spre baie, se opreste in fata expresorului, il porneste si selecteaza optiunea pentru doua cafele mici, cum ii plac lui Cornel. Apasa si aude imediat sunetul boabelor de cafea, macinate de cutitele expresorului. 
   In scurt timp cafeaua incepe sa curga in cesti, scotand aburi si imprastiind mirosul placut al cafelei in toata bucataria. 
Il critica des pe Cornel pentru ca arunca banii pe tot felul de nimicuri. Dar aparatul acesta de cafea face toti bani!!!

Magnet.ro
Cornel a fost trezit, ca in fiecare dimineata la 06:00, de zgomotul produs de rasnita expressorului din bucatarie. Sotia lui harnica se trezea mai devreme si il pornea mereu in drumul ei spre baie. In scurt timp a auzit sunetul cafelei curgand in cesti si in acelasi timp a ajuns pana la el si mirosul inconfundabil si placut al cafelei. 
"Da, a fost o decizie buna sa iau expressorul acesta", si-a spus el in sinea lui in timp ce se ridica, in sfarsit, din pat. 
   De cand l-au cumparat, nici alarma nu le mai trebuie.
  Ii confirmase si Otilia, iar ea nu prea aproba achizitiile lui. Nu i-a zis, nu a vrut sa recunoasca. Dar, a observat el ca e multumita. O cunoaste bine. Pentru el Otilia nu mai are nici o enigma, glumi el in sinea lui. 
  Si trebuie sa recunoasca, masina aceasta de cafea le face la amandoi diminetile mai placute.
  Inainte de a opta pentru Saeco Xelsis SM7580/00, studiase mult timp expressoarele.Vorbise si cu un nene care alimenta un automat de cafea de pe strada.
 -  Sefu, eu zic sa iei ceva bun, daca tot iti iei. Nu iti lua cine stie ce petarde no name. Parerea mea este sa iti iei de la un producator care se ocupa doar de asta, care face doar aparate de cafea, i-a zis el in timp ce turna lapte praf in recipientul din automat. 
Observatia lui a completat toate informatiile adunate de el.  
Analizase totul in materie de expressoare: cate atmosfere este bine sa aiba, daca este mai bun unul automat sau unul semiautomat, cat de usor se face cafeaua si cat de simplu se curata. 
  A citit sute de recenzii si s-a inscris chiar pe un forum al pasionatilor de cafea. Ulterior a urmarit pe net promotiile pentru expressoare. Si intr-un final: l-a cumparat pe acesta. 
  L-a gasit pe magazinul online magNET.ro.
Arhiva proprie
   Ii place rutina din fiecare dimineata. De cand se trezesc fara alarma, reusesc sa bea cafeaua impreuna. In cescute albe, perfecte.Urmaresc impreuna stirile la televizor. Pe alt un canal e un matinal tv, cu doi baieti cu figuri obosite. Baietii vorbesc si din cand in cand se aud rasete inregistrate pe fundal,ca la Benny Hill, semn ca cineva a spus o gluma. 
  Mai priveste inca o data, cu multa mandrie achizitia sa, expresorul de cafea. Asezat pe blatul bucatariei, langa cuptorul incorporat, maiestos si cu aer regesc. 
  Se pregateste sa plece la serviciu. Isi mai face o cafea. Asa face de cand si-a luat expresorul. Isi mai ia o cafea pe care sa o bea in masina, in drum spre serviciu.
  Cornel coboara din bloc cu paharul de cafea in mana si se urca mandru in masina lui, o masina mare, puternica, de 150 cai putere.

  O porneste si imediat se aliniaza la coada de pe Iuliu Maniu. Pana la serviciu are de mers 5 km. Sau 30 de min. In functie de unitatea de masura. Pe drum opreste sa-si ia covrigi de la un supermarket . Stie ca sunt adusi congelati de afara si bagati dimineata 10 min la cuptor, dar nu il intereseaza .   Azi va ajunge mai greu, observa el in timp ce se uita la niste muncitori care se pregatesc de schimbul anual de borduri. Mai ia o gura de cafea, musca din covrigul cald si apasa usor pe acceleratie pentru a inainta inca 50 de cm. Asculta stirile de la radio " Cercetatorii britanici au facut un studiu in urma caruia au stabilit ca oamenii care beau cafea dimineata sunt mai sanatosi »
  Ridica paharul sa mai ia o gura dar observa dezamagit ca e gol. Mai are 2 km si aplicatia telefonului il anunta ca mai are de stat in masina 15 minute. 

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu