duminică, 7 aprilie 2019

Tu cum ai alege?

«Da, nu arat rau deloc» isi spune Vlad admirandu-se in oglinda din baie. 
Se pregateste sa mearga la job. 

E receptioner la un hotel de patru stele. Pentru el, felul in care arata, este mai important decat orice . Dimineata are un adevarat ritual de pregatire pentru serviciu.  In cadrul lui foloseste doar produsele din gama Gerovital Men.
Sursa: farmec.ro
Le considera cele mai bune. Iar el este foarte exigent cu ceea ce "infiltreaza" corpul sau. Dupa diverse teste si incercari, a devenit fidel acestor produse 100% romanesti. Dupa dus, unde foloseste Gelul de dus Seductive 3 in 1, se rade. Foloseste Spuma de Ras mentol Gerovital Men,
apoi balsam si Lotiune după ras Gerovital H3 Men.
In treacat observa ca trebuie sa-si faca o noua programare la salon. Trebuie sa-si penseze din nou sprancenele, sa-si refaca manichiura si daca e nevoie, chiar sa se epileze. Se gandeste uneori cum pot alti barbati sa fie atat de neglijenti cu aspectul lor. 

Andreea se trezeste greu dimineata. Soneria telefonului suna de ceva timp pana se hotaraste ea sa se ridice si sa o opreasca. E colega lui Vlad. Receptionera la acelasi hotel. Se aranjeaza in graba pentru job. Se machiaza rapid, dar cu profesionalism apoi isi aplica niste produse de la Gerovital pentru hidratarea si regenerarea pielii mainilor. Nevoia a invatat-o sa faca totul in viteza, dar bine. E multumita de aspectul ei. Surprinde des privirile admirative ale barbatilor, iar asta ii confirma increderea in ea .Ca intodeauna dimineata are un sir de task-uri de bifat : isi face in graba o cafea, trezeste copiii si ii pregateste pentru gradinita, ii imbraca, le pregateste micul dejun. In scurt timp ies in graba din casa. Ii lasa la gradinita si se indreapta catre hotel. 
- Buna dimineata, Vlad. Arati fresh, ca in fiecare dimineata. Mai e cafea? N-am apucat sa beau inca. 
- Good morning, colega. Iar ai intaziat. Noroc ca sefu’ n-a venit inca. Iti aduc eu cafeaua. 


Domnul Gemal este proprietarul hotelului. La origine este tatar. De 20 de ani administreaza singur hotelul. Este foarte exigent si nu ii place sa delege nimanui responsabilitatile sale. Controleaza totul in hotel: de la cat miez de nuca pun cofetarii lui in cozonac pana la cat (si cum) zambesc angajatii clientilor. 
Il intriga uneori imaginea lui Vlad. Tinuta sa, cu pantalonii lui mai scurti, cum se poarta acum sa se vada glezna, cu manierele sale usor feminine. Ridica usor din spranceana si mai face uneori si mici glume pe seama lui. Dar profesional nu are ce sa-i reproseze. Vlad vorbeste fluent engleza si franceza, are mereu o tinuta impecabila, miroase bine si este foarte placut de clienti. 
"Oare cu ce parfum se da?" se intreba el de cateva ori.  Isi propuse sa-l intrebe cu prima ocazie. 
Ii vine sa rada singur facand, in mintea sa, o comparatie intre Vlad si barbatii din istoria neamului sau, infricosatorii soldati din ostirea lui Ginghis Han. 
Dar stie ca a  facut o alegere foarte buna atunci cand l-a angajat. Poate e prea batran sa inteleaga noua moda.

O priveste apoi si pe Andreea. Nu regreta alegerea nici in cazul ei. Arata impecabil, pentru o mama de doi copii mici care ii consuma tot timpul liber. Ea vorbeste perfect rusa, engleza si franceza. Rusa e limba materna in cazul ei, fiind de origine din Basarabia. E o persoana amabila cu toata lumea. Indeplineste cu indemanare si rapiditate toate sarcinile postului. In tot ceea ce face, promoveaza valorile companiei: pasiunea, traditia, inovatia“Uneori pare totusi cam obosita, chiar si dimineata.
Sursa: Unsplash

Oare, daca ar fi cazul sa renunte la unul din ei, la cine ar renunta: la Vlad sau Andreea? Sunt amandoi la fel de buni in ceea ce fac. 
Poate la Andreea pentru « oboseala » ei din ultimul timp.
Sau, poate la Vlad deoarece are salariul mai mare. In felul acesta ar reduce din costuri.
Acest articol a fost scris pentru SpringSuperblog2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu