vineri, 18 martie 2022

Cum a luat George bacu’ la mate

George începuse să facă meditații la matematică cu o doamnă în vârstă, profesoară la un liceu din oraș. Își amintește cum îl împinsese de la spate tatăl lui: « Bă băiatule, nu se mai poate așa, ai nevoie urgent de o pregătire suplimentară la matematică! Uite, ți-am găsit pe cineva. E o doamna pe care am găsit-o într-un anunț din ziar »

Nu a putut să îl contrazică în privința necesității meditațiilor. Nu se simțea pregătit pentru examenul de bacalaureat. La liceu se preda foarte puțin. La matematică se obțineau note bune foarte ușor. 


Dacă profu’ avea o zi bună, dădea 10 pe bandă rulantă și chiar în zilele în care era mai nervos, nu dădea note mai mici de 7. 
Toată lumea părea mulțumită: copiii erau relaxați și nu aveau mari emoții la mate, părinții erau mulțumiți de copiii lor care obțineau note așa de bune, profu’ era mulțumit că nu era stresat de părinți.

Pentru meditații George făcea un drum cu autobuzul de aproximativ o ora, dus/întors, o dată pe săptămâna. Își amintea cum respira greu prin masca medicinală, purtată corect, peste nas. Simțea că recirculă mereu aerul pe care îl expiră, masca începea să se umezeasca pe interior și avea o senzație neplăcută. 
Ar fi tras-o sub nas dar era cam timid, nu ar fi îndrăznit să înfrunte privirile celorlalți călători dacă ar fi făcut-o. Își amintea de aglomerația din autobuz, plin de doamne și domni pensionari, cu cărucioarele lor, primite de la farmacia inimoasă, pline cu legume cumpărate de la piață. Își amintea de privirile unora dintre  ei, pline de reproșuri dacă întârzia să le ofere locul pe scaun.

Doamna  de la meditații era în vârstă, nu putea sau poate nu își dorea să facă meditații online. Își amintea de mobila veche din apartamentul ei și de mirosul de muzeu din cameră. Doamna nici măcar nu avea un smartphone. Folosea încă un telefon din acela vechi, cu butoane. Nu accepta să primească banii pentru meditații prin bancă așa că George îi dădea, de fiecare dată, la sfârșit, banii primiți de la părinți.

Drumul era obositor, stresant și riscant. Îi era teamă să nu cumva să ia covid de la vreun călător din autobuzul acela atât de aglomerat.

Părinții au înțeles și ei situația și au trebuit să găsească o altă soluție.

Aveau nevoie în continuare de meditații la matematică dar unde să găsească ceva care să corespundă condițiilor la care aspirau ei.

Căutau o instituție serioasă care să ofere meditații la matematică online.
Așa au ajuns la Centrul Unirea. Aici se făceau exact ceea ce căutau ei : meditații la matematică pentru bacalaureat.

Din fericire, condițiile de predare au fost exact pe gustul lui. 
A fost o schimbare foarte benefică. A dat uitării obositoarele drumuri săptămânale. Plățile se făceau și ele online. Acum stătea comod acasă, pe scaunul lui comod, în față laptopului. Se simțea în mediul lui. Profesorul era foarte bine pregătit pentru predarea online. 
George a început destul de repede să se simtă mai sigur pe el la capitolul pregătire bac la matematică, capitol de care se temea cel mai mult până atunci.
În final a reușit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu