miercuri, 9 martie 2022

O primăvară agitată

Primăvara din viața ei

  - Îți urez să ai o primăvară frumoasă, draga mea soție! spune Florin, oferindu-i cu zâmbetul pe buze un buchet de zambile albe în ghiveci și un frumos mărțișor artizanal, din lemn, înfățișând un ghiocel.

De când au apărut tot mai mult florile în ghiveci Florin oferă mai des flori. Trandafiri la ghiveci, lalele la ghiveci. Se bucură să știe că nu se vor usca în câteva zile. Nu îi plăcea să ofere flori tăiate, să le privească apoi cum se usucă în câteva zile și apoi sunt aruncate la gunoi. Din același motiv, nici de Crăciun nu cumpără brazi tăiați preferând să cumpere la ghiveci, deși costă mai mult. Ulterior îi plantează prin diferite locuri, la țară, în pădure, peste tot unde e posibil.


Stresul și efectele lui nocive

Florin își iubește și admiră soția la fel de mult că în adolescență. A fost idealul lui feminin atunci când a întâlnit-o iar acum este idealul lui de soție. Nu își explică de unde are ea atâta energie și pasiune pentru tot ce face. Lucrează la o corporație unde are șefi peste șefi, peste șefi, iar acționar principal este un fond uriașe de investiții cu sediul la o căsuță poștală de pe o insuliță unde nu se percep taxe. Toată ziua în casă se aud termeni corporatiști și o îmbinare între română și engleză : proiecte, deadline-uri, meeting-uri, task-uri, contend-uri și tot așa. Salariul este foarte bun dar se muncește mult iar mediul este o sursă constantă de stres.

Izolarea din cauza pandemiei, telemunca, excesele alimentare din iarnă au dus automat la apariția unor rotunjimi considerate inestetice și la apariția unui număr îngrijorător pentru ea pe afișajul electronic al cântarului din baie. Lucrurile nu mai puteau continua așa și au început să se ia măsuri drastice.


Transformarea de primăvară

Sport, dietă, plimbări în natură

Odată cu venirea primăverii la ei în casă s-au declanșat toate pregătirile posibile pentru imaginea de vară.
Bicicleta de cameră și-a schimbat destinația din suport de haine și de alte diverse lucruri a devenit aparatul de pregătire fizică pentru care a fost conceput inițial.
S-au reluat plimbările zilnice pe jos prin parc, pe străzile orașului sau până la magazin și înapoi, fără oprire până când aplicăția de pe telefon o anunță că e suficient. Numărul de pași setați este atins. . Florin nu face toate plimbările astea. El are impresia, uneori, că își face numărul de pași zilnic doar mergând până la poartă și înapoi când curierii aduc colete iar alți curieri vin să ridice retururi de haine și încălțăminte, parfumuri, poșete, etc.



Tot primăvara încep să se înmulțescă vizitele și la salonul de înfrumusețare. Florin este uimit de energia și de sumele de bani alocate de femei pentru a se încadra în standardele de frumusețe actuale.
Nu credea că e adevărat dar a auzit și văzut că sunt proceduri la saloanele de înfrumusețare care pot dura și patru sau cinci ore. Nu mai spun cât de uimit este și de capacitatea lor de a suporta durerea la ședințele de epilare. Nu are în cercul lui de cunoștințe, bărbați capabili să îndure asemenea durere. Este adevărat că știe niște bărbați care merg des la epilat, manichiură sau pedichiură, dar, oricum, pe ei nu îi consideră chiar bărbați. Dar nu despre asta e vorba.
El se gândește tot mai des că a greșit că nu s-a angajat undeva în industria frumuseții feminine. Poate azi ar fi stat mai bine cu banii.
De la 1 martie reîncepe și dieta alimentară. Asta înseamnă că la fiecare masă alimentele sunt alese atent, cântărite și asociate după indicații speciale. Spre nemulțumirea lui Florin, în frigider predomină salatele, legumele, fructele și cerealele integrale.


Imagine completă transformată și mentinută doar cu SpringFarma

Pe lângă dietă, sport și plimbările în natură, soția lui, foarte atentă la imaginea ei în ansamblu, a început să aleagă cu o și mai mare atenție și produsele cosmetice pe care le folosește. Are un colțișor destinat procedurilor cosmetice zilnice: un scaun, o măsuță specială și o oglindă frumoasă. Florin, ca majoritatea bărbaților, habar nu are de mulțimea produselor aflate prin sertare și pe măsuța soției. Dar, înainte de 8 martie a încercat să fie mai atent la unele aspecte pentru a descoperi idei de cadou.

Așa a observat că soția lui e fidelă unor anumite mărci. Are permanent pe măsuță produse La Cabine. A citit și unele etichete ale lor: La Cabine flash effect, La Cabine flash hair, La Cabine Botox Like, La Cabine Collagen boost. Pentru el nu înseamnă nimic la prima citire a numelui, dar pentru că e și el foarte mulțumit de rezultatele lor, și le-a notat pentru viitoarele cadouri. Vede pe chipul ei rezultatul acestor produse și îi plăce să o privească uneori cum le aplică cu multă atenție, plăcere, îndemânare și răbdare.
De aceea nu îl deranjează să ridice multiplele colete de la SpringFarma, magazinul online. Ba chiar e tentat să încerce și el niște produse văzute pe site, în special ceva pentru împiedicarea căderii părului, care începe să îl părăsească.

Vara se vede ce a adus primăvara

Anul acesta planifică să meargă în concediul de vara pe litoralul din Spania, în Marbella. Așteaptă cu nerăbdare să se bucure de nisipul fin și apă turcoaz în stațiunea aflată în sudul Spaniei, pe malul Mării Mediterane, să încerce bucătăria locală și să viziteze faimosul oraș turistic. Aflase de la colegii ei că e foarte frumos acolo, i-au dat tot felul de ponturi și recenzii despre stațiune. Speră că nu vor fi probleme cu Covidul sau alte necazuri și vor putea călătorii fără probleme. Sunt vaccinați amândoi. Florin, că să scape mai repede s-a vaccinat cu Johnson.
  - Și vaccin și șampon, maestre, te scapă gratuit și de covid și de mătreață!cum glumește amicul său Cornel. Este sigur că va fi o vacanță perfectă pentru că mulțumită de rezultatele transformării din primăvară, soția lui va străluci și mai fericită sub razele spaniole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu